Contact High: A Visual History of Hip-Hop

ART EXHIBITION - CELEBRATING 50 YEARS OF HIP-HOP
  • 11 aug
    -
    26 aug
    Ferro Gashouder

Starting 11.08.2023 t/m 26.08.2023 ga je in de Ferro Gashouder in Rotterdam, de visual history van Hip-Hop culture in de volle glorie zien!

Hiphophuis, Revolt & JOHN106 join forces om de 50ste verjaardag van de Hip-Hop-cultuur te vieren. Het is een epic celebrations die een historisch moment vereeuwigd. De exhibition CONTACT HIGH in het Ferro Gashouder brengt ons terug naar de oorsprong van de energie waarop Hip-Hop is gebouwd. Maak je klaar voor blockparties, films, talks en shows, samengesteld door de beste artiesten en collectieven uit Rotterdam.

 

Sinds de 80's heeft Hip-Hop Rotterdam diep beïnvloed. Het begon allemaal met kinderen en jongeren uit de Bronx, NY, die een kunstvorm creëerden die de meest invloedrijke jeugdcultuur ter wereld zou worden. Rotterdam is een thuis geworden voor toegewijde Hip-Hop-liefhebbers en innovators.

 

CONTACT HIGH biedt bezoekers een uniek perspectief op de beweging en de kunstenaars door de ogen van de fotografen. Het biedt toegang tot legendarische fotoshoots en zeldzaam materiaal, zodat u de resultaten uit de eerste hand kunt zien.

 

Deze tentoonstelling celebrates de fotografen die een cruciale rol hebben gespeeld bij het presenteren van de beeldcultuur van Hip-Hop op een wereldwijd podium. CONTACT HIGH: A Visual History of Hip-Hop biedt een intiem blik in het werk van deze fotografen door hun onbewerkte contactbladen te presenteren, die dienen als hun persoonlijke dagboeken.

 

Hoewel de artiesten in CONTACT HIGH voornamelijk Amerikaans zijn, is het verhaal dat ze representen universeel geworden en omarmd door miljoenen jongeren over de hele wereld.

 

Voor meer info: https://www.ferrogashouder.nl

Contact High: A Visual History of Hip-Hop