CULTURE

Hiphop gaat niet alleen over bewegingen, muziek, stijl en uitdrukkingen. Hiphop heeft zijn eigen manier van denken, doen en leven, dat zie je terug in alles wat je doet. Hiphop heeft een geschiedenis en cultuur die onlosmakelijk verbonden is met maatschappelijke vraagstukken en de samenleving als geheel. Het is belangrijk om hierover te informeren en kennis te delen. Om de cultuur beter te begrijpen, maar ook je eigen identiteit. Daarom ontwikkelen we relevante programma’s met culturele leiders en ambassadeurs uit onze gemeenschappen.

 

Bekijk deze hoogtepunten van onze diverse en multidisciplinaire programma’s!

 

11 september 2020

Beyond the Beat

De hiphopcultuur in een bredere context blootleggen door middel van een multidisciplinair programma. Een samenwerking met BIRD en The Notorious IBE.

Juni - September 2019

Street Dreams: How HipHop took over Fashion

Een samenwerking met gastcurator Lee Stuart en Kunsthal Rotterdam. Een tentoonstelling over hiphop en zijn invloed op mode en lifestyle.

13 januari 2019

Powertalk Astrid Elburg

Astrid Elburg – bekend als consultant & coach bij Elburg Consultancy – ondersteunt corporaties bij de ontwikkeling van strategisch, ethisch en persoonlijk leiderschap. Ze gaf een Powertalk over welke technieken creatieven kunnen toepassen om hun doelen te bereiken.

 

15 october 2019

Powertalk Greg Tate & Rich Medina

Greg Tate is een muzikant, schrijver en zwarte cultuurtheoreticus. Rich Medina is een DJ, producer en docent.

De focus van de lezing was uithoudingsvermogen: hoe bouw je een duurzame praktijk op in de HipHop-cultuur? Hoe blijven we groeien en veranderen terwijl we gezond blijven?