Financial Controller

ABOUT US

Het hiphophuis is sinds 20 jaar dé plek in Rotterdam voor arts, culture en community in de hiphop gemeenschap; het is een broedplaats voor de beleving en ontwikkeling van hiphop en zwarte cultuur. We hebben een brede programmering die vertrekt vanuit het ontwikkelen van skills in dans, deejaying- en muziek en het scheppen van een culturele context via talks, club nights, film, exposities en community events. We werken vraaggericht en in samenwerking met creatives, organisaties en communities. Alles wat we doen, doen we vanuit the values of hip hop. Omdat wij geloven dat hiphop de wereld sterker, creatiever en eerlijker maakt. 

 

 

We zitten in een periode van groei en transformatie, zowel inhoudelijk als in de schaal waarop we opereren en impact hebben. De mogelijkheden, belangen en ambities zijn groter geworden. De waarden en effecten die we beogen zijn hetzelfde. We werken dagelijks met een team van zo’n 20 vaste collega’s, met daaromheen zo’n 60 freelancers en vrijwilligers, en tientallen creatieve partners waarmee we samenwerken. Ons team bestaat uit ervaren, bevlogen community-focused, vooral zwarte en bruine mensen met verschillende artistieke en professionele achtergronden. Iedereen binnen de organisatie draagt verantwoordelijkheid voor het cultiveren van onze werkcultuur, waarbij radicale gelijkwaardigheid een streven is. We opereren met de gedachte dat we nooit uitgeleerd zijn en we ontwikkelen ons positief-kritisch en streven ernaar intersectionaliteit toe te passen in ons beleid en werkwijze. 

 

Om als culturele beweging verder te groeien, investeren wij niet alleen in vakmanschap en vaardigheden,

 maar ook in cultuur en de sociale context. Daarom zoeken wij naar een financial controller, die deze waarden ook deelt.

 

 

about the job

Als financial controller bij het hiphophuis kun je je liefde voor de hiphop en zwarte cultuur verbinden aan je financiële skills. Je vormt samen met de zakelijk leider en de administratief medewerker het finance team, de link tussen de dansvloer en draaitafels, de cultuursector, het bedrijfsleven, de politiek, ons team en onze community. Om deze link te maken heb je kennis nodig van grassroots- en bottom-up organisaties en bezit je oprechte waardering voor de informele processen. 

 

Je bent als controller niet alleen uitvoerend bezig met financiële administraties en rapportages, maar we dagen je ook uit om mee te denken over de operationele processen en de financiële informatievoorziening te kunnen verbeteren. 

 

In je positie handel je niet vanuit hiërarchie gedreven, maar haal je eerst op wat de behoefte is vanuit de organisatie en community voordat je een besluit neemt. Je beweegt jouw collega’s, externe relaties en partners met je intrinsieke overtuigingskracht, zodat je een stevig draagvlak voor je beslissingen realiseert

 

responsibilities

about you

  • Je hebt minimaal 3 jaar relevante ervaring;
  • Je hebt een liefde voor hiphop en ervaring met community building;
  • Je streeft naar radicale gelijkwaardigheid en wil hier samen met de organisatie in verder in groeien.
  • Je bent strategisch, creatief en vindingrijk;
  • Je kan goed organiseren;
  • Je hebt people skills en inlevingsvermogen;
  • Je bent niet bang feedback te geven of te krijgen;
  • Je bent bereid tot een verbintenis van minimaal 3 jaar.

what we offer

GOT WHAT IT TAKES?

Laat ons weten waarom en stuur je cv, motivatie e/o een korte video 

uiterlijk 5 juli naar work@hiphophuis.nl Je ontvangt binnen 5 werkdagen na 

de sluitingsdatum een reactie.