Previous
Next

WIE WIJ ZIJN

Het HipHopHuis is al 18 jaar het centrum voor creativiteit en ontwikkeling volgens de universele waarden van de hiphopcultuur. Een veilige ruimte voor kinderen en tieners, nieuwkomers en professionals, passanten en puristen. De organisatie wordt gerund door een hecht team met diepe wortels in de hiphopgemeenschap. Het HipHopHuis, gevestigd in Rotterdam, opereert nationaal en internationaal, met een dynamisch aanbod dat de status quo uitdaagt, in het individu, de hiphopscene en de

culturele sector.


HipHopHuis bouwt, versterkt en ontwikkelt vanuit de waarden van hiphop. Omdat hiphop de ideeën tot stand brengt

gelijkheid, eigenaarschap, creativiteit en innovatie die nodig zijn in deze wereld. Hiphop geeft mensen, gemeenschappen en uiteindelijk de samenleving als geheel kracht. HipHopHuis werkt hieraan met hiphoplessen en evenementen, het verspreiden van culturele kennis en het bieden van een thuis voor de gemeenschap.

ARTS

Uniek zijn is powerful. Jezelf uiten is essentieel.
Hiphop helpt je jouw sterke punten te vinden, te expressen wie je bent.
Het leert je het belang van authenticiteit en om nooit te kopiëren.
In onze classes en events supporten we wie zichzelf laat zien en
moedigen we diegenen aan die nog een extra push nodig hebben.

 

CULTURE 

Hiphop gaat niet alleen over moves, music, stijl en uitingen.
Hiphop komt met een eigen manier van denken, gedragen en leven die zich uit in alles wat je doet. Er hoort een geschiedenis en cultuur bij hiphop die onlosmakelijk verbonden is met maatschappelijke issues en de samenleving in het geheel. Het is belangrijk om kennis hierover te voeden en te delen. Om de cultuur, maar ook je eigen identiteit beter te begrijpen. Daarom ontwikkelen we relevante programma’s met cultural leaders en ambassadeurs uit onze communities.


COMMUNITY

In een sterke community zorg je voor elkaar, heb je elkaars ‘back’ en motiveer je elkaar.
Het is onze missie om iedereen binnen onze community te upliften. En door dat goed te doen, rijkt onze invloed ook buiten onze eigen muren. We inspireren elkaar en andere om je eigen regels te volgen. Je eigen empire te bouwen. Je eigen nieuws te maken. En door de dingen succesvol op onze eigen manier te doen, inspireren we ook anderen om dit voorbeeld te volgen.