AFRO

 

 

 

De dans style van de Motherland. Over het hele continent heeft elke specifieke culture z'n eigen Afro form, dus om je een idee te geven, gaan we hier teurg naar de basics:

Afrodans verwijst naar een verzameling aan dansstijlen en ritmes die afkomstig zijn uit Afrikaanse culturen en diasporagemeenschappen. Deze dansen hebben een rijke en complexe geschiedenis die duizenden jaren beslaat en zijn gevormd door een verscheidenheid aan culturele, sociale, en politieke factoren.

 

In West-Afrika is dans al eeuwenlang een integraal onderdeel van het sociale en culturele leven. Elke etnische groep heeft zijn eigen unieke dansstijl, die zijn geschiedenis, tradities en overtuigingen weerspiegelt. De Yoruba-bevolking in Nigeria staat bijvoorbeeld bekend om hun energieke, acrobatische dansen, terwijl de Bambara-bevolking in Mali bekend staat om hun ingewikkelde voetenwerk en gracieuze bewegingen.

 

Door de koloniale geschiedenis en blootstelling aan 'westerse cultuur & dansstijlen' maakte creativiteit plaats voor een mengelmoes van verschillende Afro-vormen. Door de jaren heen zijn de verschillende vormen steeds meer ingeburgerd. Afrodans werd wereldwijd steeds populairder, mede dankzij de opkomst van onafhankelijkheidsbewegingen binnen & voor het moedercontinent en de wereldwijde populariteit van Afrobeat. Een samensmelting van Afrikaanse ritmes, hiphop en elektronische muziek is een wereldwijd fenomeen geworden, gepopulariseerd door artiesten als Wizkid, Davido en Burna Boy.

 

Over het algemeen is de geschiedenis van Afrodans een bewijs van de veerkracht, creativiteit en culturele rijkdom van Afrikaanse en Afrikaanse diasporagemeenschappen.