DEVANTÉ

BACKGROUND
Devante is 28 jaar oud, heeft Surinaamse roots en heeft een sterke band met de Afrikaans-Caribische cultuur, kunstvormen en geschiedenis.. Hij begon met Hiphop maar stapte al snel over naar de dancehall. Hij danst al 10 jaar Dancehall en heeft er behoorlijk wat tijd, energie en geld in geïnvesteerd omdat het hem zo dierbaar is. Hij reisde ook een paar keer naar Jamaica om de cultuur echt te voelen en zich eraan over te geven. Het is een cultuur waartoe hij zich aangetrokken voelde vanwege de persoon die hij is. Er zijn zoveel verschillende lagen in Dancehall en het is een stijl die is opgebouwd uit gebeurtenissen uit het echte leven, de artiest maakt deuntjes over dingen die ze echt hebben meegemaakt en de dansers creëren er een dans/stap naar toe, en het werkt ook de andere weg rond.

Deze echtheid en verbinding met de echte wereld maakt Dancehall rauw en puur. een reden waarom hij zo aangetrokken is tot deze scène.


STYLES
Dancehall is een wereldwijd iets en het moet wereldwijd erkend worden. Zonder Dancehall zouden we geen Hiphop hebben, Jamaicaanse dans wordt door zoveel mensen gedaan, dat zie je in verschillende videoclips en tiktok. Het is erg populair en het krijgt alle mensen aan het dansen.


COMMUNITY
Dancehall is echt een community ding, opgebouwd uit de getto's van de intercity's. De danszaal is de plek waar mensen nog samen konden komen en kracht in elkaar konden vinden door middel van muziek en dans. Helaas is de dancehall community in Nederland niet zo groot terwijl er genoeg dansscholen zijn die Dancehall aanbieden. Er zijn ook niet veel mannen die de stijl dansen, dus lange tijd was Devante de enige man die de stijl beoefende. Tegenwoordig is dit veranderd en doen meer mannen de dans. Mensen denken dat het iets vrouwelijks is. Dat is interessant omdat in Jamaica Dancehall echt een door mannen gedomineerde stijl is en veel mannen het dansen. Hij hoopt echt dat de gemeenschap zal blijven groeien, want er is zoveel potentieel. Hij was een tijdje een beetje uit de scene om zich op zichzelf te concentreren, maar hij heeft energie om verder te gaan waar hij gebleven was en zijn studenten alles te leren wat hij weet, zodat de komende generatie ook weet waar Dancehall echt om draait.


CLASSES

Als je deze les wilt komen volgen, verwacht dan veel hoge energie, door het dancehall-tijdperk gaan en kennis opdoen over deze stijl. Laten we dancehall levend houden.