De Plug is ontwikkeld om corona-proof projecten door onze gemeenschap voor onze gemeenschap mogelijk te maken. Wij steunen de

geselecteerde projecten door het delen van kennis, netwerk en een budget van maximaal € 2.000, – per project. 

 

De inzendingen waren inventief en impactvol, we merkten dat een groot aantal vrouwen zich met veel passie inzetten als community organisatoren. We zijn erg trots op de 1e batch van The Plug 2020. Houd de website en onze socials in de gaten voor updates hierover projecten.

 

Blackbirds

BLACKBIRDS is een dansgezelschap opgericht door Nederlands danstalent met een achtergrond in hiphop en hedendaagse dans.
De 12 zwarte dansers (vrouwen en mannen) hebben een intrinsieke motivatie om het gebrek aan vertegenwoordiging in de danswereld te veranderen. Mede dankzij The Plug maken ze een dansfilm waarin jonge zwarte talenten centraal staan. BLACKBIRDS staat in contrast met de manier waarop de meeste blanke instellingen werken en laat zien hoe het anders moet.

Instructors: Peter Price, Amber Willis, Samuel White

Healing Sessions

The Healing Collective is ontstaan uit grassroots-activisme. De initiatiefnemers stonden de afgelopen jaren in de frontlinie als het gaat om het ondernemen van actie en het bewerkstelligen van verandering op institutioneel niveau. Vooral van Kick Out Zwarte Piet en afgelopen zomer ook als #BlackLivesMatters. 

 

Om de onderbelichte gevolgen van activisme, zoals burn-outs en trauma, tegen te gaan, organiseren ze Healing Sessions die worden begeleid door twee zwarte psychologen die gevoelig zijn voor de transculturele en intersectionaliteit die een rol speelt bij identiteit.

Instructors: Peter Price, Amber Willis, Samuel White

Walk-in culture

Opkomende Rotterdamse kunstenaars Melissa Moria en Domino Koopmanschap zijn de creatieve geesten achter Walk-in-culture. Dit is een wandelroute waar Rotterdamse kunstenaars, ontwerpers, performers een podium krijgen om hun werk te laten zien. Zo worden horecaondernemers en de creatieve sector coronavast ondersteund.

Instructors: Peter Price, Amber Willis, Samuel White