STEM 'T WEG

Jij bemoeit je misschien niet met politiek, maar de politiek wel met jou. Is er shit waar jij helemaal klaar mee bent? Stem ’t weg tijdens de Tweede Kamerverkiezing op 15 t/m 17 maart door te kiezen voor een partij die jou en je mening representen.

 Op deze pagina leggen we de basics van stemmen uit en geven we tips en tools zodat je tot een keuze komt die bij jou past!


Met een vierdelige videoserie en campagne onderzoeken we welke thema’s voor jongeren belangrijk zijn. Hoe kijken jongeren aan tegen de politiek? Op basis waarvan maak je een keuze? En op welke manier laat jij je informeren? De video’s worden binnenkort via onze socials en deze pagina verspreid! Dit project is een samenwerking tussen OSCAM, Movie Zone en het HipHopHuis. 

POLITICS EXPLAINED

De fam achter Represent Jezelf zijn lekker bezig! Ze informeren en mobiliseren jongeren door o.a. Politics Explained video’s. Volg ze op Insta!

HOE KOM JE TOT EEN KEUZE?

Dit jaar doen er een recordaantal van 37 politieke partijen mee. Elke politieke partij formuleert zijn standpunten en plannen in een partijprogramma, dit zijn vaak enorme documenten. Ain’t nobody got time for that! 

 

Naast gesprekken met vrienden en familie raden we je aan om één of meer kieswijzers te doen. Zo kom je er snel achter welke partijen in lijn staan met jouw standpunten. Hieronder een selectie van onafhankelijke stemwijzers. 

STEM WIJZER

Op basis van 30 stellingen kom je achter welke politieke partij(en) het beste bij jouw ideeën passen.

 

 

REPRESENT JEZELF

Op een snelle manier door links (oneens) en rechts (eens) te swipen ontdek jij waar de politieke partijen voor staan.

 

 

TECHNOLOGIE WIJZER

Maak je je zorgen over fake news, online privacy en de macht van bedrijven als Facebook en Google? Deze kieswijzer focust op hoe politieke partijen hier mee omgaan.

STEMMEN 2021

De fam achter Stemmen 2021 zet de kracht van creativiteit in om jongeren te bereiken en motiveren om 

hun stem uit te brengen! Check ze op Insta!

CHECK, DUBBEL-CHECK

STEM VOOR EEN ANDER

Als je zelf niet kan gaan stemmen, machtig dan een andere kiezer om voor je te stemmen.
Of ken jij mensen die zelf niet kunnen of willen stemmen, laat ze dan jou machtigen om voor hun te stemmen!

Dit kan door onderhandse volmacht via de stempas of schriftelijk via een machtigingsformulier.

Lees hier hoe je dat kan fixen!We can’t afford to lose votes!